Groepskampeerterrein De Lange Paal, Vlieland

De Lange Paal-2016
Locatie en informatie

Kamperen tijdens Into the Great Wide Open

Tijdens Into the Great Wide Open (29 augustus t/m 5 september) is het niet mogelijk om te reserveren. Een kampeervoucher voor natuurkampeerterrein Lange Paal is te koop via de ticketverkoop van Into the Great Wide Open (intothegreatwideopen.nl).

 

Locatie

Postweg 1a
8899 BZ Vlieland 

Friesland

 

Omschrijving

Voel de stilte, ruik de zilte lucht, luister naar de vogels en kijk 's nachts bij helder weer naar de sterrenhemel! Samen met je vrienden, collega’s of familie kom je hier volledig tot rust, en heb je zin in actie dan kan je samen met de boswachter op pad door de Kroonspolders.

 

Ruime velden

Groepskampeerterrein Lange Paal op Vlieland bestaat uit drie velden (Waddenvelden) met twee toiletgebouwen en heeft per groepsterrein plaats voor ongeveer 15 tentplaatsen. De winkels bevinden zich op 3,5 km. Je kunt er ook banken en tafels huren (Neem voor meer informatie contact op met de boswachter).

 

Op het groepskampeerterrein staan sanitairgebouwen voorzien van electriciteit en warm/koud water. De kampeerplekken hebben geen electriciteit.

 

Kroonspolders

Nabij het groepskampeerterrein vind je het natuurgebied Kroonspolders. Dit natuurgebied is een favoriet broedgebied voor o.a. aalscholvers, eenden en lepelaars. Je kunt hier heerlijk wandelen of fietsen, maar wil je de polders echt ontdekken, ga dan met de boswachter op pad. Staatsbosbeheer organiseert verschillende groepsexcursies op Vlieland. Meer informatie

 

Lepelaars spotten met de boswachter

Onze boswachter Frederika Breijer is beheerder op het natuurkampeerterrein de Lange Paal. Zij vertelt graag meer over het prachtige gebied en al haar inwoners. Eén van deze bewoners is de lepelaar. Die kun je vanaf april zien in Kroonspolders en op het wad. Daar jaagt hij met gracieuze maaiende bewegingen op stekelbaarsjes en ander zwemmend ‘grut’. In hun snavel zitten duizenden zenuwuiteinden, waarmee lepelaars jagen op de tast. Probeer het zelf maar eens, onder water met je handen een visje vangen zonder dat je goed ziet wat je doet.

 

Tarieven 2023

Groepskampeerterrein Lange Paal is voor groepen vanaf 15 personen. 

 

Overnachting per persoon per nacht € 8,25 

(excl. toeristenbelasting)

Dagactiviteit per persoon per dag € 6,00 

Kinderen 0 t/m 2 jaar gratis 

Hond € 2,50 

 

Schoonmaakkosten per toiletgebouw € 35,00 

Reserveringskosten per boeking € 17,50  

Tientje voor de natuur*  € 10,00 

* Onze groepskampeerterreinen zijn aangesloten bij Stichting de Groene Koepel. Met het ‘tientje voor de natuur’ zet de Groene Koepel zich in voor het netwerk van groepskampeerterreinen in de natuur. 

 

Offerte en vragen
Wil jij graag met je groep overnachten op Lange Paal? Voor een offerte en/of vragen over beschikbaarheid: Vul hier vrijblijvend het aanvraagformulier in.

 

Heb je een andere losse vraag, mail dan naar langepaal@staatsbosbeheer.nl. Reserveringen worden vanaf 4 januari in behandeling genomen. 

 

Veerdienst
Informatie over veerdienst Harlingen-Terschelling via Rederij Doeksen, T 088 9000 888.

Lees meer
  • Bij natuurgebied Kroonspolders
  • 3 groepsvelden
  • Ong. 15 tentplekken per veld
  • In 2023 geopend t/m 1 oktober
  • Elektriciteit bij sanitair
  • 2023: € 8,25 p.p.p.n. (excl. toeristenbelasting en reserveringskosten)