De Natuurkampeerkaart en het Groene Boekje 2023

Kom je op één van onze terreinen kamperen, dan heb je de Natuurkampeerkaart nodig. Vanaf 2023 activeer je de Natuurkampeerkaart in de Kamperen app en kun je ervoor kiezen om alleen de Natuurkampeerkaart te bestellen (zonder het fysieke Groene Boekje) of je bestelt de kaart met het boekje erbij. 

 

Waarom is de Natuurkampeerkaart nodig om te kamperen bij Staatsbosbeheer?

De natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, een overkoepelende organisatie van alle natuurkampeerterreinen in Nederland. Je bent op deze terreinen welkom als je in het bezit bent van de Natuurkampeerkaart. Door deze kaart te ondertekenen geef je aan met respect om te gaan met de rust en de natuur op de terreinen. Bovendien steun je met de aanschaf het netwerk van Natuurkampeerterreinen, zodat we de kwaliteit van de terreinen en de natuur kunnen waarborgen. Met deze kaart kan je niet alleen op de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer terecht maar ook op alle andere natuurkampeerterreinen in Nederland, Frankrijk en België. Je vindt alle aangesloten natuurkampeerterreinen ook op www.natuurkampeerterreinen.nl

 

Kamperen app en digitale kaart

De Groene Koepel heeft de Natuurkampeerkaart vanaf 2023 digitaal gemaakt. Dat betekent dat je geen fysieke kaart meer ontvangt, maar een activatiecode om de kaart in de Kamperen app te activeren. In deze app zijn ook alle natuurkampeerterreinen op te zoeken. Je hebt het Groene Boekje met de app dus altijd digitaal op zak om je volgende kampeerplek uit te zoeken. Ben jij een échte fan van het Groene Boekje, geen paniek! Het fysieke Groene Boekje kun je ook gewoon nog bestellen. 

 

Via de volgende links vind je meer informatie over de Kamperen app en het activeren van je Natuurkampeerkaart

 

Hoe ontvang je jouw Natuurkampeerkaart en het Groene Boekje?

Stichting de Groene Koepel verzorgt de verzending van je Natuurkampeerkaart en eventueel het Groene Boekje.

 

  • Heb je een losse Natuurkampeerkaart besteld, dan ontvang je per post of per mail van de Groene Koepel een activatiecode waarmee je de Natuurkampeerkaart in de Kamperen app van de Groene Koepel kunt activeren. Deze activatiecode ontvang je binnen 3 werkdagen.
  • Heb je het Groene Boekje erbij besteld, dan wordt deze per post naar je huisadres gestuurd. In het boekje vind je een kaart met de activatiecode waarmee je de Natuurkampeerkaart kunt activeren in de Kamperen app van de Groene Koepel. Het boekje ontvang je binnen 3 werkdagen.

 

Heb je hier vragen over? Neem contact op met De Groene Koepel (info@degroenekoepel.nl).  

 

Kaart niet op tijd binnen?

Boek je een last-minute kampeeravontuur en ontvang je jouw Natuurkampeerkaart niet op tijd? Neem dan je (online) boekingsbevestiging met daarop de bestelling van je kaart mee naar het kampeerterrein. Hiermee kun je aan de boswachter laten zien dat je de Natuurkampeerkaart besteld hebt.