De NKC (Nederlandse Kampeerauto Club)

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) is met 40.000 leden de grootste camperclub van Europa en daarmee het inspiratie- en expert platform voor veel camperaars in Nederland en Europa. Ze houden zich met name bezig met advies en camperplaatsontwikkeling. Daarnaast behoren een gevarieerd reisaanbod, verzekeringen en een juridische helpdesk ook tot de dienstverlening van de NKC.

 

Staatsbosbeheer ziet al enkele jaren een toename van het aantal campers op de natuurkampeerterreinen. Om tegemoet te komen aan de behoeften van deze specifieke groep kampeerders heeft Staatsbosbeheer in 2015 op 11 terreinen geïnvesteerd in camperstortplaatsen (grijs water). Dit om het verblijf van de camperaar die gesteld is op “rust, ruimte, natuurbeleving en veel frisse buitenlucht” aangenamer te maken. Deze verbetering kwam voort uit een samenwerking met NKC.

Samen met de NKC is er gekeken op welke manier de terreinen van Staatsbosbeheer verbeterd konden worden. Uiteraard zo dat we trouw blijven aan het karakter van onze kampeerterreinen waar rust, ruimte en natuur centraal staan.

 

Benieuwd naar de natuurkampeerterreinen met campervoorzieningen klik hier

 

Meer informatie over de NKC zie www.nkc.nl en/of www.campercontact.nl