Logeren bij de boswachter on tour

Vanaf 2014 zijn onze boswachters on tour met een levensgroot nest. In dit nest is het mogelijk om je even in de wereld van een vogel te verplaatsen en te ervaren hoe het is om te logeren bij de boswachter. Wij weten dat het voor mensen belangrijk is om een sterke band op te bouwen met de natuur. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Word vrienden met de dieren, de bomen, de planten de zon en de sterren. En ineens weet je weer wie je bent: Een kind van Moeder Natuur.

 

In 2016 kom je het nest tegen op:

 

Schaapscheerdersdag Hoog Buurlo

Locatie: Schaapskooi Hoog Buurlo, Hoog Buurloseweg, 7339 EL Ugchelen (bij Apeldoorn)

Datum: zondag 19 juni 2016 11.00 – 16.00 uur

 

Theater op 't Zand

Locatie: Kootwijkerzand

Datum: 16 juli 2016 13.00-21.00 uur

Meer informatie en route Klik hier

 

Hieronder kun je een overzicht vinden van de activiteiten die de boswachters de afgelopen jaren hebben georganiseerd.

Logeren op het Leidseplein Amsterdam

Kind van moeder natuur

Het Kind van Moeder Natuur 2015 en ster in de campagne 'Kom logeren bij de boswachter' is Danilo Koeleman! En dat vindt hij "Supercool!"

 

 

Buitenkind

Danilo is volgens ons en vele anderen hét buitenkind der buitenkinderen. Danilo is 7 jaar. Van jongs af aan was hij al dol op alles wat met natuur en dieren te maken heeft. Niet voor niets is 'Freek in het Wild’ zijn favoriete programma. Hij wandelt graag in het bos op zoek naar diertjes, plantjes en paddestoelen. Samen met zijn oma kijkt hij graag naar vogeltjes en met zijn broer gaat hij geregeld vissen. Hij zorgt met liefde voor zijn konijnen en katten en helpt de beste vriendin van zijn moeder met het verzorgen van haar paard. Voor zijn verjaardag kreeg hij een dierenencyclopedie en boeken over vogels en insecten. Maandenlang moest zijn moeder hem daaruit voorlezen en bij ieder beestje wat hij ziet pakt hij de boeken erbij om het te bestuderen. Kortom, Danilo is een écht Kind van Moeder Natuur en iedereen van Staatsbosbeheer is blij dat we hem als onze jongste ambassadeur mogen verwelkomen!

NK-Nestbouwen 2015

Tijdens het NK Nestbouwen op 1 juli 2015 hebben kinderen in 25 teams gestreden om de takkeprijs van Nestenbouwer 2015. Op het Malieveld in Den Haag bouwden zij hun mooiste nest. De nesten werden beoordeeld door een professionele jury: de Bosmannetjes en het kind van Moeder Natuur Danilo Koeleman.

 

Van deze hebben de Bosmannetjes een te gekke aftermovie gemaakt