Samenwerken

Samenwerken met de markt en maatschappij staan hoog op de agenda van Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer beheert prachtige natuurgebieden in Nederland. Een groot deel van deze terreinen is opengesteld voor publiek, om de natuur te kunnen beleven en benutten. Kamperen is een van de puurste vormen van het beleven van de natuur, om de kwaliteit van natuurkamperen te kunnen waarborgen werkt Staatsbosbeheer samen met een aantal partijen, op deze manier kunnen we nu en in de toekomst op een duurzame manier blijven kamperen.

Stichting de Groene Koepel

Stichting de Groene Koepel zet zich in voor een duurzame ontwikkeling van groene verblijfsaccommodatie, waaronder het netwerk van Natuurkampeerterreinen, Trekkershutten en Groepsnatuurkampeerterreinen.

Al sinds de oprichting van deze stichting in 1975 heeft Staatsbosbeheer terreinen met de officiële status van Natuurkampeerterrein. Deze status waarborgt een goede landschappelijke ligging, goede sanitaire voorzieningen en een minimum aan oppervlak per standplaats voor de benodigde privacy en natuurbeleving. Op het moment zijn 24 van de 132 Natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. 

 

Rustige, ruime  kampeerplekken in de meest prachtige natuurgebieden van ons land. Locaties om even los te komen van de hectiek van alledag. Kleinschalig, eenvoudig en midden in de natuur. Dat zijn in een notendop de kenmerken van de Natuurkampeerterreinen die aangesloten zijn bij Stichting de Groene Koepel. Een stichting zónder eigen terreinen, maar die erkenning biedt aan, en de kwaliteit waarborgt van terreinen van derden.

Om te kamperen op een erkend Natuurkampeerterrein in Nederland heb je de Natuurkampeerkaart nodig. Met de aanschaf van deze kaart verklaar je met respect te zullen omgaan met de natuur, bovendien steun je met de aanschaf het netwerk van Natuurkampeerterreinen, zodat we kwaliteit van de terreinen en de natuur kunnen waarborgen.

 

Lees meer op de website van de stichting De Groene Koepel

De NKC (Nederlandse Kampeerauto Club)

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) is met 40.000 leden de grootste camperclub van Europa en daarmee het inspiratie- en expert platform voor veel camperaars in Nederland en Europa. Ze houden zich met name bezig met advies en camperplaatsontwikkeling. Daarnaast behoren een gevarieerd reisaanbod, verzekeringen en een juridische helpdesk ook tot de dienstverlening van de NKC.

 

Staatsbosbeheer ziet al enkele jaren een toename van het aantal campers op de natuurkampeerterreinen. Om tegemoet te komen aan de behoeften van deze specifieke groep kampeerders heeft Staatsbosbeheer in 2015 op 11 terreinen geïnvesteerd in camperstortplaatsen (grijs water). Dit om het verblijf van de camperaar die gesteld is op “rust, ruimte, natuurbeleving en veel frisse buitenlucht” aangenamer te maken. Deze verbetering kwam voort uit een samenwerking met NKC.

Samen met de NKC is er gekeken op welke manier de terreinen van Staatsbosbeheer verbeterd konden worden. Uiteraard zo dat we trouw blijven aan het karakter van onze kampeerterreinen waar rust, ruimte en natuur centraal staan.

 

Benieuwd naar de natuurkampeerterreinen met campervoorzieningen klik hier

 

Meer informatie over de NKC zie www.nkc.nl en/of www.campercontact.nl