Staatsbosbeheer als organisatie

Natuur waar je je mee verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. Staatsbosbeheer maakt zich onder de noemer ‘beschermen, beleven en benutten’ klaar voor de toekomst waarin wij mensen willen betrekken bij de natuur die hen raakt. Een toekomst waarin de publieke financiering van beheer van natuur, landschap en recreatie niet langer vanzelfsprekend is en zal afnemen. Voortaan moet het werk van Staatsbosbeheer deels uit eigen activiteiten gefinancierd worden. Om groene ambities op het vlak van jeugd, recreatie, doelgroepen met speciale behoeften en toezicht te financieren, wordt Staatsbosbeheer een maatschappelijk ondernemer. Niet om de hoogst mogelijke omzet te halen, maar om met renderende zaken en betekenisvolle activiteiten mogelijk te maken. Wil je meer weten over Staatsbosbeheer

 

 

Waarom kamperen bij Staatsbosbeheer?

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich verbonden kan voelen met de natuur. Daarom maken wij het voor iedereen mogelijk om natuur en landschap in Nederland met respect te beleven en te benutten, bijvoorbeeld op onze kampeerterreinen midden in de natuur. Kamperen is een van de puurste vormen om de natuur van dichtbij te ervaren. Naast kamperen kun je de natuur ook ontdekken in een van onze Buitencentra, vanaf hier kun je een excursie starten of een heerlijke lange wandeling maken. Dit kan natuurlijk ook bij je in de buurt, door heel Nederland heeft Staatsbosbeheer bossen opengesteld voor publiek.

 

 

De boswachter als gastheer van onze kampeerterreinen

De boswachters zijn het gezicht van Staatsbosbeheer. Zij beheren onze bossen en weten veel over de natuur te vertellen. De boswachter is dan ook de best denkbare gastheer/gastvrouw voor onze kampeerterreinen. Onze boswachters nemen je tijdens je verblijf graag mee de natuur in. Op deze manier kom je nog dichterbij de natuur.

 

 

Welkom bij
Staatsbosbeheer