Tips van de boswachter

Een ervaren kampeerder of ga je voor het eerst kamperen? De boswachter geeft je graag nog wat extra tips voordat je naar één van onze terreinen vertrekt. 

 

#1 Vergeet je Natuurkampeerkaart niet

De Natuurkampeerkaart uit het Groene Boekje is hét toegangsbewijs voor de natuurkampeerterreinen. De kaart is een heel kalenderjaar geldig en je kunt ermee op 150 natuurkampeerterreinen terecht. Nog geen kaart in bezit? Geen paniek, bestel hem tijdens het boeken of hier!

 

#2 Inlog gegevens bij de hand!

Niets zo vervelend als stress bij de zuil. Zoek daarom alvast van te voren je inloggegevens op. Mocht je deze ineens nergens meer kunnen vinden, gebruik dan even de link in je bevestigingsmailtje, hier kan je de gegevens opvragen. Zo begint je kampeervakantie wel zo relaxed.  

 

#3 Op je paklijst: de CEE stekker

De stroomkasten op de terreinen werken met een CEE stekker. Dit is een verloopstekker die ervoor zorgt dat je gewone netspanning kan gebruiken voor je koelkast of andere apparaten. Het wordt ook wel de blauwe kampeerstekker genoemd. Omdat er in de meeste gevallen 4 stekkers op 1 stroomkast zitten, en er dus meerdere plekken gebruik maken van 1 kast, raden wij je aan om een verlengsnoer van 20-50 meter mee te nemen.

 

#4 Extra rekening houden met de natuur: kies een luchtdoorlatend grondzeil

Sommige kampeerders nemen een dicht grondzijl mee voor onder de tent of voortent. Maar je kan je voorstellen dat als jij lang op dezelfde plek staat en de kampeerders na jou ook allemaal een dicht grondzeil gebruiken, de grasmat weinig lucht krijgt. Wil je de grasmat helpen? Kies dan voor een luchtdoorlatend grondzijl waardoor de grasmat kan blijven ademen.  

 

#5 Bepaal zelf je beste plek

Wist je dat je tijdens het boeken de beste plek zelf kunt bepalen? Op de plattegrond van het terrein staat aangegeven waar het noorden is. Zo kan je dus zorgen dat je met het zonnetje wakker wordt of juist nog even die avond zon mee pakt. Gebruik je tijdens het boeken ook nog de mogelijkheid voor het reserveren van je voorkeursplek dan weet je helemaal zeker dat je goed zit! 

 

#6 Overtocht

Ga je naar de Waddeneilanden? Check voordat je het natuurkampeerterrein boekt of er plaats is op de boot naar Vlieland, Terschelling of Ameland.

 

#7 Gezelligheid bij de vuurhut

De meeste terreinen hebben een vuurhut. De gezelligheid begint hier vaak al rond een uurtje of half 6. Wacht dus niet tot het donker maar kom eens langs en rooster je eigen stokbrood of marshmallows.

 

#8 Op pad met de boswachter

Kijk eens op de informatieborden rondom de zuil op het terrein. Hier worden vaak aankondigingen gedaan om bijvoorbeeld eens op pad te gaan met een boswachter. Super interessant want de boswachter kan je van alles vertellen over het gebied waar je kampeert!

 

#9 Wild spotten?

Zijn er reeën, herten en/of dassen bij het kampeerterrein? Dan is de grootste kans om ze te spotten tegen de schemertijd, dat is vanaf een uurtje voordat het donker is. De beste plekken zijn meestal de overgangszones van bos naar open velden en weilanden. Wees zo stil mogelijk en loop of sta met de wind in je gezicht, dan wordt je niet geroken.

  

#10 Hond welkom?

Op pad met je viervoeter is natuurlijk super, maar check van te voren wel even of hij welkom is. Op de pagina kamperen met je hond vind je hier meer informatie over. 

 

#11 Vergeet je radio

Stilte, rust en ontspanning. Vergeet je radio en geniet van de geluiden om je heen. Vogels, insecten en alle andere dieren zorgen ervoor dat dit een prachtige beleving wordt. Zender natuur dus!  

 

#12 Geen gesjouw met de spullen

Wist je dat je met je auto naar je plek mag rijden? Even uitladen en daarna je auto wegzetten is geen probleem! 

 

#13 Het is weer tekentijd!

Door de ligging van onze natuurkampeerterreinen in de natuur heb je meer kans een tekenbeet op te lopen.

Lees vooraf wat u kunt doen op de site www.tekenradar.nl.

 

#14 Processierups en andere beestjes

Wij proberen uiteraard om onze terreinen zoveel mogelijk processierups vrij te houden. Maar houd er rekening mee dat onze terreinen middenin de natuur liggen, hierdoor is bestrijden dus niet altijd mogelijk.