Hoe worden de reviews verwerkt op logerenbijdeboswachter.nl?

Iedereen die overnacht op een van onze natuurkampeerterreinen, ontvangt na afloop van het verblijf een mail met een uitnodiging om een review achter te laten over het kampeerterrein. In de review kan je cijfers geven voor verschillende onderdelen (prijs/kwaliteit verhouding, ligging en omgeving, staat van sanitair, rust en ruimte) en een cijfer voor algemene indruk. Daarnaast kan je de review aanvullen met tekst. De cijfers en de tekst worden bij het kampeerterrein op de website geplaatst. Op deze manier kunnen toekomstige kampeerders jouw ervaringen en die van anderen lezen. En kunnen de boswachters zien hoe jij en anderen jullie verblijf ervaren hebben.  

 

Bij het plaatsen van de reviews maken we gebruik van een reviewscanner. Deze scant de reviews op bijv. scheldwoorden en bepaald taalgebruik. De reviews die door de scanner komen, worden automatisch op de website geplaatst. De reviews die niet door de scanner komen, worden handmatig gecontroleerd. Van de gecontroleerde reviews worden de meeste alsnog op de website geplaatst. Alleen reviews die grof en niet relevant zijn worden niet geplaatst. 

 

Heb je een review geplaatst en verschijnt deze niet meteen op de website? Dan kan zijn dat de reviewscanner iets gedetecteerd heeft. De reviewscanner werkt met AI (Artificial Intelligence) en is zelf ook nog lerende over welke reviews eruit gefilterd moeten worden. Soms is de scanner dan nog iets 'te streng' en worden ook reviews waar niets geks in staat doorgestuurd om handmatig gecontroleerd te worden. Daarom kan het soms zijn dat je review pas na een paar dagen op de website verschijnt. 

 

Op de website staan per kampeerterrein de gemiddeldes van de uitgedeelde cijfers, en per review de tekst en het cijfer van de algemene indruk. Mocht je hier vragen over hebben, mail dan naar logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl.